Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران به بیان رویدادهای نجومی سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و با تاکید بر اینکه با پایان سال ۱۳۹۹ با رویدادهای جذاب نجومی این سال خداحافظی کرده و به استقبال وقایع آسمانی در سال نو می‌رویم، گفت: به جز اکتشافات جدید سه ماموریت مریخی امریکا، چین و امارات که در بهمن ۱۳۹۹ به سیاره سرخ رسیده‌اند و در سال جدید خبرساز خواهند شد، اتفاقات پیش بینی نشده‌ای در پهنه آسمان ۱۴۰۰ رخ خواهد داد؛ اولین رویداد شاخص سال جدید، عبور بزرگترین و سریع‌ترین سیارک از کنار زمین است که در ساعت ۱۹:۳۳ شامگاه روز یکشنبه اول فروردین ماه ۱۴۰۰ سیارک ۲۰۰۱ FO۳۲ از ۵ برابر فاصله ماه تا زمین، از نزدیکی زمین عبور خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه فاصله این سیارک در شبانگاه اول فروردین از زمین حدود ۲ میلیون کیلومتر است، اظهار کرد: این جرم آسمانی تا ۳۱ سال دیگر به این اندازه به زمین نزدیک نخواهد شد. این سیارک حدود یک کیلومتر قطر دارد و علی رغم آنکه از ۹۷ درصد سیارک‌ها بزرگتر است، اما در مقایسه با سیارک‌های بسیار بزرگ، کوچک به حساب می‌آید.

مشاهده اَبَرماه در آسمان ۱۴۰۰

عتیقی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ با ۳ اَبَرماه (Supermoon) مواجه هستیم، گفت: اولین آنها با توجه به اینکه در ساعت ۸ و ۳ دقیقه صبح روز سه‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ ماه کامل می‌شود، در شب قبل یعنی دوشنبه شب، ماه کامل یک اَبَرماه به حساب می‌آید که با توجه به فصل بهار، بومیان امریکا آن را " اَبَر ماه صورتی" نامگذاری کرده‌اند.

وی طلوع دومین اَبَر ماه را در شامگاه چهارشنبه ۵ خرداد دانست و ادامه داد: در ساعت ۱۵ و ۴۴ دقیقه روز ۵ خرداد، ماه به وضعیت "ماه کامل" خواهد رسید. از آنجایی که این اَبَرماه با ماه گرفتگی در این شب همراه است، به آن " اَبَر ماه خونین" و یا "اَبَر ماه سرخ" نیز می‌گویند.

عتیقی یادآور شد: آخرین اَبَرماه سال ۱۴۰۰ پنج شنبه شب به تاریخ سوم تیر ماه قابل مشاهده است و ماه در ساعت ۲۳ و ۱۰ دقیقه این شب کامل خواهد شد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با تاکید بر اینکه بومیان امریکا به این اَبَرماه، " اَبَر ماه توت فرنگی" می‌گفتند، خاطر نشان کرد: در هنگام مشاهده اَبَرماه تغییر رنگ و یا شکل ماه را شاهد نخواهیم بود و این نامگذاری‌ها صرفا قراردادی است.

به گفته این محقق، اَبَر ماه در شرایطی ایجاد می‌شود که کره ماه ضمن رسیدن به وضعیت ماه کامل، در کمترین فاصله با زمین باشد و طبیعی است قطر آن قدری بزرگتر از دیگر ماه‌های کامل و درخشان‌تر از آنها خواهد بود.

عتیقی، بهترین زمان برای مشاهده و عکاسی از اَبَر ماه را لحظه طلوع و غروب آن دانست و یادآور شد: در این لحظه می‌توان با تلفیق با مناظر طبیعی از جمله کوه‌ها، درختان و یا حتی بناهای شاخص از اَبَرماه عکاسی کرد.

ماه گرفتگی‌ها و خورشید گرفتگی‌ها

وی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰، با دو ماه گرفتگی و دو خورشیدی گرفتگی مواجه هستیم که متاسفانه هیچ کدام از آنها در ایران قابل مشاهده نیستند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، وقوع اولین ماه گرفتگی را در روز چهارشنبه ۵ خرداد ماه ۱۴۰۰ دانست که یک خسوف کامل است و ادامه داد: این پدیده در قاره استرالیا، جنوب شرق آسیا، غرب امریکای شمالی و جنوبی و قطب شمال قابل مشاهده بوده و اقیانوس‌های اطلس، آرام و هند جزو پهنه‌های آبی هستند که مشاهده ماه گرفتگی در آنها امکان پذیر است.

وی افزود: ۲ هفته پس از این خسوف، خورشید گرفتگی حلقوی روز پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ رخ می‌دهد و بدیهی است ماه در این زمان در اوج زمینی بوده و ۴۰۴ هزار کیلومتر با زمین فاصله دارد و ماه نمی‌تواند دایره خورشید را کاملا بپوشاند و کسوف حلقوی ایجاد می‌شود.

عتیقی اضافه کرد: این گرفت حلقوی در شرق کشور روسیه، غرب گرینلند و در کشور کانادا قابل رصد است و در شمال کشور امریکا، قاره اروپا، بیشتر مناطق روسیه و اقیانوس آرام، به صورت جزئی دیده می‌شود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری با بیان اینکه سومین رخداد از این گروه، ماه گرفتگی جزئی است که شبانگاه پنجشنبه ۲۷ آبان و بامداد جمعه ۲۸ آبان رخ می‌دهد، گفت: این رخداد نجومی در بیشتر بخش‌های اروپا، بخش وسیعی از آسیا، استرالیا، شمال غرب افریقا، شمال و جنوب آمریکا همراه با اقیانوس‌های آرام، اطلس و هند به صورت جزئی قابل مشاهده است.

وی اظهار کرد: علاوه بر اینها، خورشید گرفتگی کامل شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۰ در جنوبگان و قطب جنوب مشاهده می‌شود و این گرفت در افریقای جنوبی به صورت جزئی دیده خواهد شد.

شهاب باران آسمان در سال نو

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به بارش‌های شهابی ۱۴۰۰ توضیح داد: در میان بارش‌های شهابی سال ۱۴۰۰ به جز بارش "اتا دلوی" و تقریبا بارش‌های نیمه اول این سال و همچنین بارش‌های "جباری" در مهرماه، "اسدی" در اواخر آبان ماه و "دو پیکری" در آذرماه که متاسفانه با وجود نور ماه شرایط خوبی برای مشاهده ندارند و از سوی دیگر تعداد شهاب زیادی در این بارش‌ها قابل مشاهده نیست، دو بارش شهابی سال ۱۴۰۰ شرایط بسیار مطلوبی برای مشاهده خواهند داشت.

وی یکی از این بارش‌ها را بارش شهابی "پرساوشی" ذکر کرد که در میانه تابستان و در بامداد جمعه ۲۲ مرداد ماه ۱۴۰۰ به اوج خواهد رسید و گفت: با توجه به این که ماه در وضعیت هلال افزاینده است و قبل از نیمه شب قبل غروب خواهد کرد، بامداد جمعه تقریبا بدون حضور نور مزاحم ماه، مشاهده شهاب‌ها و به ویژه آذرگوی‌های این بارش امکان پذیر است.

عتیقی، دومین و آخرین بارش خوب سال ۱۴۰۰ را بارش "ربعی" و یا "کوادرانتی" دانست و افزود: این بارش در بامداد سه شنبه ۱۴ دی ماه ۱۴۰۰ تقریبا بدون حضور نور ماه و با ZHR ۱۰۰ شهاب در ساعت، شرایط خوبی برای مشاهده در سال جدید دارد.

دنباله‌داری که خبرساز می‌شود

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: دنباله دار C/۲۰۰۱ A۱ و یا دنباله دار معروف "لئونارد" در سال ۱۴۰۰ خبرساز خواهد بود. این دنباله‌دار که در شبانگاه یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ به کمترین فاصله با زمین می‌رسد، در شبانگاه دوشنبه ۱۳ دی سال آینده به کمترین فاصله با مهر تابان خواهد رسید و ممکن است قدر روشنایی آن ۵ و یا حتی به ۴ نیز برسد که شرایط بسیار مطلوبی برای مشاهده با چشم غیرمسلح خواهد داشت.

به گفته وی، این جرم نجومی یادآور دنباله‌دار با شکوه "نئووایز" در سال ۱۳۹۹ خواهد بود، بنابراین رصدگران خود را برای مشاهده دنباله‌داری زیبا آن هم با چشم در اواخر پاییز و اوایل زمستان ۱۴۰۰ آماده کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نجوم مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران برای مشاهده قابل مشاهده دنباله دار ماه گرفتگی سال ۱۴۰۰ ا ب ر ماه ماه ۱۴۰۰ مشاهده ا ماه کامل ا ب رماه بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۴۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر نجومی دهم اردیبهشت (۲۹ آوریل)

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز ناسا

در آسمان شب این ماه، سه شی درخشان برای ستاره‌نگارانی با تجربه که به سمت افق غربی می‌نگریستند، درست پس از غروب خورشید قابل رویت بود. یکی از این اجرام ماه بود که به صورت هلالی در سمت چپ بالای صحنه ظاهر شد. شی نجومی دیگر درخشان سیاره مشتری بود که در سمت چپ بالای ماه قرار داشت. استثنایی ترین منظره دنباله دار 12P/Pons-Brooks بود که در زیر ماه قرار داشت. دنباله دار یک رأس گرد و یک دم یونی چشمگیر که به سمت بالا کشیده می شد را به نمایش گذاشت. عکسی که این شگفتی آسمانی را ثبت کرده است در حقیقت ترکیبی از چندین تصویر متوالی است که از در نزدیکی روستای لیئرز در استان گیرونا اسپانیا گرفته شده است.

تصویر روز skyandtelescope

این عکس توسط جان گریف در کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا ثبت شده است. تصویر در تاریخ 10 آوریل 2024، ساعت 15:00 با تجهیزات دوربین هوشمند SeeStar S50. با Lynkeos و Pixinsight در MacBook Pro پردازش شده است. مرکز پیش‌بینی آب و هوای فضایی NOAA یک هشدار طوفان ژئومغناطیسی G3 برای امروز صادر کرد که بر شبکه‌های برق، عملیات ماهواره‌ای و داده‌های GPS با افزایش فعالیت شفق قطبی در شمال ایالات متحده تأثیر می‌گذارد. امروز 247 لکه خورشیدی مشاهده شد که در مقایسه با میانگین ماهانه حدود 100، بسیار زیاد بود.

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

دانشمندان در حال مطالعه ستارگانی بوده اند که امواج رادیویی ساطع می کنند، اما این کار دشواری است زیرا برخی از ستاره ها شبیه منابع پس زمینه آسمان شب هستند. یک مطالعه جدید توسط پریچارد و دیگران (Pritchard et al) 36 ستاره رادیویی را با استفاده از یک بررسی ویژه به نام VAST با تلسکوپ  ASKAP پیدا کرد. آنها تخمین می زنند که حدود 10 درصد از ستارگان باید امواج رادیویی را ساطع کنند که بتوانیم آنها را تشخیص دهیم. این بدان معنی است که آنها پیش بینی می کنند هر سال حدود 200 ستاره جدید رادیویی را با این تحقیقات کشف می کنند!

تصویر روز astronomy

کریس شور(Chris Schur) اهل پیسون، آریزونا است. در 5 دسامبر، دنباله دار 12P/Pons-Brooks از نزدیک به Vega در Lyra نزدیک شد. او با یک اخترگراف 10 اینچی و کاهنده کانونی در f/2.9، موفق شد دنباله دار شیطان را در میان تابش خیره کننده ستاره ثبت کند.

تصویر روز earthsky

عمرو عبدالوهاب (Amr Abdulwahab) اهل مصر و عکاس است. او از تجهیزات خاصی مانند Astro-Mod Nikon D600 و NIKKOR 35mm, F1.4 Benro Ploaris و Optolong l-enhance برای عکاسی خود استفاده کرد. او علاوه بر این، از pixinsight و luminar neo برای پس پردازش بهره برد.

کار عمرو بر گرفتن سنگ نگاره های باستانی در صحرای شرقی مصر متمرکز است. این حکاکی‌ها صحنه‌هایی از زندگی روزمره و آیین‌های فرهنگی مردمان ماقبل تاریخ را به تصویر می‌کشد که شکار و آیین‌های عمومی آنها را نشان می‌دهد. حکاکی ها همچنین رابطه بین انسان و طبیعت را نشان می دهد و شکارچیان و سگ هایشان را در تعقیب حیوانات وحشی نشان می دهد. عمرو با الهام از داستان های جیمز بروس، اسکاتلندی که مصر را در قرن هجدهم کاوش کرد و سنگ نگاره های مرموز را مستند کرد، به این منطقه کشیده شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خیال بارسا راحت: پدری ۲۰۲۱ تکرار نخواهد شد
  • برای رفع مشکلات نیازمند اتحاد و وحدت میان دستگاه‌های مختلف هستیم
  • تقویم رویدادهای گردشگری کشور بوی گل و گلاب گرفت
  • یزد؛ میزبان مسابقات والیبال قهرمانی باشگاه‌های آسیا
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • نقش مهم رسانه در عملیات طوفان الاقصی و رویدادهای پس از آن/دست برتر رسانه‌های مقاومت در تبیین جنایتهای رژیم صهیونیستی
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • ببینید | ماجرای پیشنهاد نجومی به وحید شمسایی برای تبلیغ برنج!
  • تصاویر نجومی دهم اردیبهشت (۲۹ آوریل)
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران